Acasă » Uncategorized » Omului sarac nici boii nu-i trag…

Omului sarac nici boii nu-i trag…


Cazul doamnei Gina (nume fictiv), persoana recent cunoscuta, imi lasa un gust amar prin nedreptatea aparent ireparabila comisa asupra ei.

Stiti cum e, intri in contact cu oameni diversi, afli povesti uneori surprinzatoare, te obisnuiesti cu ideea ca nu intotdeauna lucrurile sunt asa cum ar trebui. Iar ce urmeaza imi demonstreaza ca unii chiar nu au noroc in viata.

Diagnosticata cu o sumedenie de boli, mai mult sau mai putin grave, femeie la 50 de ani, Gina si-a depus prin luna noiembrie a anului trecut dosarul pentru o pensie de boala, demonstrand prin documentele medicale atasate ca nu mai are cum, fizic, sa lucreze.

Verificandu-i istoricul profesional, cei de la Casa Judeteana de Pensii o instiinteaza ca potrivit situatiei inregistrate dumneaei are o vechime in munca de 0(ZERO) ani 0(ZERO) luni si 12 zile (!!!). Socata, se adreseaza actualului administrator de la Asociatia de Proprietari in ale carei blocuri facuse curatenie timp de 17 ani batuti pe muchie, cerand sa fie ajutata printr-un act doveditor bazat pe realitate. Administratorul, foarte cinstit, face si el o ancheta si constata ca femeia a fost inregistrata ca angajata a asociatiei vreme de 14 ani, perioada pentru care ii si inmaneaza o adeverinta stampilata certificatoare.

Increzatoare, Gina mai face un drum la Deva si ataseaza la dosar si aceasta adeverinta, sperand pe buna dreptate ca pensia i se va calcula in functie de anii lucrati si ca situatia initiala va fi corectata.

Insa noul raspuns oficial al celor de la Casa de Pensii o loveste direct in moalele capului, facand-o sa nu mai inteleaga nimic: PERIOADA CAT ATI LUCRAT LA ASOC. DE PROPRIETARI NU S-A VALORIFICAT. UNITATEA NU A VIRAT CAS-UL. VETI PRIMI LUNAR PENSIA SOCIALA DE 350 LEI. (!!!!)

Neoficial, i s-a transmis ca in perioada cat lucrase e posibil sa fi existat erori de transmitere a datelor, dar atata timp cat acum nici macar nu mai e acelasi administrator la asociatie ca atunci cand fusese angajata, nu mai are ce sa faca si pe cine sa traga la raspundere. Nu se mai poate intoarce in timp…

Dureros, greu de inteles pentru o femeie cu scoala putina, care stie ca ea si-a vazut de serviciul ei si care ar fi asteptat nu statui ci doar banii cuveniti pentru munca depusa. Si care nici macar nu stie cu ce arme sa lupte intr-un stat in care a devenit obisnuinta sa mori cu dreptatea in mana.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s