Acasă » Uncategorized » Europa vazuta prin ochii unui roman cinstit

Europa vazuta prin ochii unui roman cinstit


“Coana” Europa  sta stramb si judeca drept. Sau invers. Dar judeca. Si desi de cele mai multe ori are o atitudine proactiva, mai sunt si cazuri in care este “prinsa in ofsaid” si e nevoita sa reactioneze.

S-a hotarat acum reformarea acordului Schengen, luandu-se in calcul aprobarea, in functie de necesitati, a controlului la granitele din interiorul spatiului comun european. Adica, mai exact, permisiunea ca fiecare tara sa decida in baza suveranitatii statale daca solicita o astfel de verificare atunci cand i se patrunde pe teritoriu.

Ce inseamna asta pentru noi, romanii?

In primul rand, atata timp cat noi nu am fost inca admisi in acest spatiu, nu modifica prea mult din situatia actuala. Tot asa vom fi controlati la granita de vest si tot la fel de liberi vom circula prin Europa.

In al doilea rand, aceasta hotarare nu este discriminatorie la baza, neexistand o exprimare care sa ne indice pe noi ca fiind cei vizati. In contextul sporirii amenintarilor teroriste in statele occidentale, acum se vad nevoiti sa fie mai atenti cu asaltul cetatenilor extra-europeni, in special al arabilor, caucazienilor si celorlalte nationalitati fundamentaliste.

In aceste conditii, jelania maselor de concetateni care vad in reforma ce va intra in vigoare cel mai devreme in toamna lui 2014 drept un nou “sut in fundul romanilor” este netemeinica si nelalocul ei. Pentru ca, si va spun cu toata siguranta, nicio decizie nu este luata in detrimentul cetatenilor de buna-credinta. Niciun om care are constiinta impacata nu are motive de stres in astfel de cazuri. Romanii care aleg sa iasa din tara in scopuri turistice sau chiar pentru a-si gasi un loc de munca cinstita nu va fi afectat. Nimeni nu este atat de radical incat sa ne ingradeasca dreptul la libera circulatie. Avem aceleasi drepturi ca si pana acum, iar eventualele controale la care, din intamplare, am fi supusi prin sondaj, nu vor face altceva decat sa intareasca siguranta vietii tuturor si implicit a noastra.

Pana la urma, nici “oile negre” ale societatii nu pot fi deplansi. Ei au demonstrat mereu o capacitate incredibila de adaptare la rigorile legilor si vor gasi, din pacate pentru noi – restul, si in continuare modalitati de a-si relua indeletnicirile obisnuite  cu care au facut avere.

Asadar, hai sa mai si deschidem ochii, sa nu ne mai auto-victimizam mereu si sa intelegem ca in toata lumea un roman cinstit e pretuit la adevarata lui valoare!

Reclame

4 gânduri despre „Europa vazuta prin ochii unui roman cinstit

 1. VA ATENTIONEZ CA ROSIA MONTANA NU ESTE DECAT UN PASAJ NECESAR PENTRU ATINGEREA PRAGULUI CRITIC SOCIAL CARE DUCE LA IZBUCNIREA EVENIMENTELOR PE CARE LE ASTEPT DE 8 ANI!!!!…..Acest presedinte ….este ultimul…..vom avea r..e si apoi in urmatorii 8 ani(nu dupa) va fi foarte bine in tara asta!!!!…VA ROG PE CEI CARE AVETI CEVA DE DAT(DACA SIMTITI ACEST LUCRU) SA RAMANETI AICI,ACASA(ce frumos suna “”acasa””)SI SA AVETI RABDAREA NECESARA(rabdarea esre specifica oamenilor modesti,care nu tipa in piata tare,dar care au muncit si au ceva de oferit acestei natii!!!)SA PUTETI SA VA MANIFESTATI PLENAR CALITATILE!!!!
  va comjur ca strabunii fiecaruia dintre noi nu vor accepta sa plecam la infinit de pe aceste taramuri!!!!
  Lasitatea nu este un curaj…..rabdarea cred ca da!!!!……………..

  Apreciază

 2. …..pentru politicieni ….
  NEBUN AM FOST. DE CONDAMNAT
  CAND AM CREZU C-O SCARA
  NU-I DECAT
  PENTRU URCAT!
  …………………………………………………PACAT!!!!!
  sper sa intelega cu totii ce trebuie din aceste versuri…….

  Apreciază

 3. Ucraina nu este decat capsa unui razboi cumplit!Ungaria va incerca amorsarea unui conflict in Romaina si in alte zone de interes care sa o duca spre refacerea Ungariei mari.Stati linisatiti ca taranii nostrii ii vor face sa se linisteasca si vor ramane aproximativ 300.000 aici.
  In jurul nostru va fi foc……la noi va fi anarhire,precum am prezis,si apoi ,dupa 4-5 luni ,va venii cel cu 4 nume (social) si 3 in nume ( de print).
  In lume va incepe un razboi cumplit.De data aceasta va plati tributul Asia.Europa a platit de doua ori si este destul.Germania si Franta nu mai vor sa fie ciuca bataii.Au inteles!
  Statele unite vor disparea datorita tensiunilor interne care vor degenera in anarhie cumplita…….Ajunge….

  Apreciază

 4. In Europa ,nordul (peninsula Scandinavica in special) va avea foarte mult de suferit (ori cataclisme naturale ori razboi cumplit)!
  Teritoriile acoperite de : Romania,bulgaria,fosta Jugoslavia,Jumatate din Ucraina si Ungaria (daca se linisteste)…..Ungaria daca nu intelege ca Europa nu mai doreste sa plateasca tributul ISTORIEI ECONOMICE va fi bine….daca nu va disparea ca stat!….
  …………

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s