Acasă » Uncategorized » Care sunt realizarile administratorului public al municipiului Hunedoara?

Care sunt realizarile administratorului public al municipiului Hunedoara?


“Motto: Numele deschide usi dar nu iti face si treaba”
Preambul: Dupa extinderea capacitatilor de fabricare a componentelor auto, locate in orasele Sebes si Cugir, concernul german Daimler a anuntat ca ia in calcul deschiderea unor noi facilitati de productie in Ardeal, cel mai probabil intr-o zona cu traditie in industria metalurgica, fara a anunta daca s-au decis asupra acestei locatii.
Dupa cum cred ca stim cu totii, inca din luna decembrie a anului trecut, municipiul Hunedoara beneficiaza de “expertiza” unui administrator public (mai pompos denumit “city manager”).
Trecand peste scandalul stabilirii conditiilor de concurs pentru cei care isi doreau accederea in aceasta functie – reguli care au dus imediat cu gandul la procedeul “dedicatiilor” specific plaiurilor mioritice) si continuand cu reglementarea finala dispusa chiar de Institutia Prefectului, s-a ajuns ca inceputul lui 2013 sa ne gaseasca “mai bogati” macar din punct de vedere organizatoric.
Astfel, domnul Mihai Leu a trecut cu brio peste emotiile confruntarii fara rival si si-a adjudecat cu note bune postul mult dorit. Recunoasterea publica si celebritatea de nivel mondial a domniei sale ne-a dat increderea ca va reusi sa se transforme intr-un factor important al progresului comunitatii locale. Mai mult, conexiunile sale cu diverse companii private de renume international ne-au dus cu gandul la un lobby determinant in fata investitorilor straini nehotarati in alegerea locatiei in care si-ar deschide noi amplasamente de afaceri.
Eu, personal, alaturi de bunul meu prieten Dan Bera, am avut onoarea unei discutii destul de pertinente cu domnul Leu vis-à-vis de doua proiecte majore pentru Hunedoara: construirea skate-park-ului si atragerea celebrei companii TUI Travel in actiunile de promovare a potentialului turistic al zonei. Discutiile purtate in ianuarie au fost interesante si s-au finalizat prin promisiunea city-managerului ca se va ocupa de demersurile necesare in realizarea acestor proiecte. De atunci a mai curs destula apa pe Cerna..
Nu stiu in ce masura conflictul sau cu domnul primar Arion mai este sau nu de actualitate si nici in ce grad “regimul cazon” instituit de acesta i-a limitat marjele libertatii de miscare in indeplinirea angajamentelor luate.
Nu am habar de indicatorii de performanta stabiliti in contractul de management pe care acesta si l-a asumat. Nu am control asupra intervalului de timp in care se fac evaluarile in raport cu aceste obiective. Ma refer strict la perioada inceputa odata cu preluarea acestui post. Pentru ca meritele in plan sportiv ale sale nu pot fi contestate nici macar de cei mai inversunati rauvaitori. Dar sunt sigur si ca performantele exceptionale obtinute in ring nu fac parte integranta din lista criteriilor de performanta ale unui functionar public aflat in slujba comunitatii.
De aceea, ca un simplu cetatean interesat de dezvoltarea pe toate planurile a municipiului in care locuiesc, constat ca la nivel de implementare in teren exista o mare problema, cel putin de imagine: nu stiu daca Hunedoara post-electorala a avansat macar cu un singur pas prin implicarea nemijlocita a administratorului public al acestui oras!
Cu toatea acestea, sunt convins ca domnul Mihai Leu se va ambitiona pozitiv si imi va raspunde prin fapte  – reusind sa demonstreze ca merita un loc de cinste in cartea de aur a celor care vremelnic au condus destinele urbei noastre de suflet!
Mult succes!
P.S. Fiind mereu corect de felul meu, nu m-am oprit din documentare si am aflat ca in luna aprilie a anului in curs subiectul acestui articol s-a intalnit la Bucuresti cu doamna ministru Grapini, intr-o tentativa de includere a Castelului Corvinilor in oferta turistica nationala oficiala si pentru aducerea in discutie a atragerii eventualilor investitori catre orasul nostru.

5 gânduri despre „Care sunt realizarile administratorului public al municipiului Hunedoara?

  1. Iar a propos de concernul constructor de masini Daimler, sunt curios daca cei interesati stiu ca la Hunedoara, in cadrul Facultatii de Inginerie, exista specializari in domeniul industriei autovehiculelor si ca avem studenti capabili care dupa absolvire pot pune umarul. alaturi de marea masa a muncitorilor din oras calificati in industriile grele, in construirea unei baze sanatoase de productie auto!

    Apreciază

  2. 1.Astept realizari, cautarea nu inseamna ca sarcina a fost indeplinita.
    2.Pe de alta parte, o repet si o transmit permanent: expertiza se refera la procese, Mihai Leu ar trebui sa aiba experienta. Scrie si in DEX. Ma abtin, astept punctul 1.

    Apreciază

Lasă un comentariu