Acasă » Uncategorized » Adevar sa fie, dar sa-l stie toti!..despre „restaurarea” Castelului

Adevar sa fie, dar sa-l stie toti!..despre „restaurarea” Castelului


Castel

Am citit cu surprindere astazi o declaratie de presa a doamnei Carmen Harau – deputat in actualul Parlament, legata de principalul obiectiv turistic al Hunedoarei si de fondurile guvernamentale alocate (sau nu) restaurarii lui: “Am cerut pentru Castelul Corvinilor suma de trei milioane de lei, dar vom primi doar 300.000 de lei, pentru că bugetul e sărac. Ţara asta e sărăcită. Şi sunt foarte multe trenuri pe care noi le-am pierdut până acum. Avem foarte multe obiective turistice, dar cu promovarea am stat rău până acum. Kelemen Hunor, pe vremea când conducea Ministerul Culturii, a lăsat Castelul Corvinilor de izbelişte. În favoarea unor obiective din Ţinutul Secuiesc” (http://www.mesagerulhunedorean.ro/deputatul-carmen-harau-aduce-bani-pentru-castelul-corvinilor)

Un fel de „noi suntem primii care facem ceva, si chiar si asa, <<greaua mostenire>> ne pune piedica inca dinainte de-a incepe”..

Spun “cu surprindere” deoarece am urmarit cu maxim interes in ultimii ani demersurile privitoare la acest monument si mai ales lupta intensa purtata de Dan Bera in slujba valorificarii potentialului turistic al fortificatiei.

Tocmai de aceea, datoria fata de adevar ma obliga sa fac public si articolul de la acea vreme, din 2011, http://www.mesagerulhunedorean.ro/de-ce-s-a-oprit-restaurarea-castelului-corvinilor

in care Ministrul Culturii de atunci, Kelemen Hunor era citat: “nu se pune problema sistării fondurilor alocate pentru restaurarea Castelului Corvinilor. Chiar recent, au fost aprobată suma de 150.000 lei, pentru ca lucrările să continue. Problema este însă alta. Lucrările au fost oprite, deoarece s-a constatat că sunt prost realizate. În plus, a declarat ministrul, nu există un proiect pentru restaurare, până acum, lucrându-se după ureche. Ca urmare, trebuie urgent realizat un proiect unitar, pentru ca restaurarea Castelului Corvinilor să poată fi reluată.”

Ei, care este adevarul?

Intreb asta pentru ca lumea trebuie sa stie ca in acea perioada s-au descoperit atatea nereguli in executarea lucrarilor finantate din bani publici si atatea supraevaluari ale valorilor de executare incat a fost imperios necesar un audit al contractului incheiat cu societatea prestatoare.

Mai pe scurt, singurele lucruri sistate atunci au fost bataia de joc si capatuiala unor bisnitari pe spinarea valorilor istorice ale statului.

Am zis.

Reclame

Un gând despre „Adevar sa fie, dar sa-l stie toti!..despre „restaurarea” Castelului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s