Acasă » Uncategorized » Lui Dumnezeu nu-I iei ochii batand matanii..

Lui Dumnezeu nu-I iei ochii batand matanii..


Motto: „Oricine isi inchipuie ca mergand la biserica este un bun crestin, trebuie sa creada si ca stand intr-un garaj devine o masina.” 

                 Garrison  Keillor

 

Povestea spune:

” In avion. Doi pasageri.un barbat si o femeie stau pe locuri vecine. El citeste din biblie. Avionul decolează. Ea îşi face cruce. El nu. „De ce, domnule, nu vă faceţi cruce?”, întreabă doamna revoltată. El ridică uşor privirea, continuând apoi să citească. La un moment dat, stewardesa se apropie, se îndreaptă spre ei… avionul începe să se clatine, stewardesa se dezechilibrează şi un pahar cu băutură răcoritoare de pe tava ei se varsă pe rochia doamnei evlavioase. Aceasta începe să o atace verbal pe stewardesă, vorbind foarte murdar. Bărbatul se întoarce spre ea şi îi spune: „Doamnă, v-aţi pierdut crucea!”..

 

La fel este şi în viaţa noastră.

Ne este uşor să acceptăm crucea atunci când ea înseamnă bunăstarea noastră, bucuria noastră… Dar adevărata credinţă se vede în situaţii de criză. Acolo se testează supunerea faţă de Voia divină. În lipsuri, în singurătate, în mijlocul neînţelegerii venite din partea celor din jur, în crizele afective, profesionale, sociale, iese la iveală măsura smereniei sub crucea încredinţată fiecăruia spre Golgota proslăvirii noastre!”

 

Dumnezeu este Sus in fiecare clipa, nu doar cand simtim nevoia sa ii cerem sprijinul.

E pacat ca ne limitam in a-I implora ajutorul la nevoie, uitand sa-I multumim pentru ce ne ofera.

Asa cum fotbalistii isi fac semnul Sfintei Cruci inainte sa execute penalty-ul decisiv desi in restul timpului se inchina la desfrau si necugetare, si se bucura crezand ca marcand golul, Dumnezeu I-a ajutat. Nu! Poate Dumnezeu chiar a ascultat rugaciunile fierbinti ale altor milioane de credinciosi care isi doreau acel gol marcat. Sau, poate pur si simplu, asa trebuia harazit.

Am un deosebit respect pentru cei care intr-adevar sunt infiorati atunci cand patrund in Casa Domnului. Pentru cei care postesc cand e cazul, cu mintea si trupul, fara a pacatui gandind la mese imbelsugate si derapaje carnale. Pentru cei care, odata cuprinsi de duh nu se opresc din drumul lor curat, dorindu-si tot mai multa credinta binecuvantata si aprofundand Sfintele Taine, ajungand chiar sa studieze in facultati teologice sau seminarii pastorale.

 

Celorlalti le atrag doar atentia ca oricat de credinciosi ar trece in vazul lumii nestiutoare, sa nu uite ca intr-un final, la Judecata Divina, vor fi doar goi si neinsemnati in fata Dreptatii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s