Acasă » Uncategorized » Zilele Hunedoarei sunt si Zilele Hunedorenilor?

Zilele Hunedoarei sunt si Zilele Hunedorenilor?


zilele%20hunedoarei%202013

Orasul meu sarbatoreste saptamana viitoare. Isi tine ziua! Sau, mai précis, zilele.

Afisul oficial il aveti aici: AFIS_ZILELE_HUNEDOAREI_2013

Nu ca ar tine cont cineva de data exacta a nasterii orasului, mai ales ca prima atestare  documentara este aruncata hat in negura timpului, la 1265, dar parca e mai bine ca aceste serbari se tin vara decat in friguroasa toamna, asa cum eram obisnuiti in anii trecuti.

Si iar e bine ca activitatile se vor adresa tuturor locuitorilor zonei urbane, indiferent de varsta sau preferinte. Pentru ca in program regasim atat momente artistice, cat si culturale sau educative, asa cum nici latura sportiva nu este neglijata. Sa nu mai amintesc si ca etnia aflata in plin avant demografic se poate delecta cu un spectacol de dansuri specifice. Putini ar putea sa se declare nemultumiti. Se pare ca organizatorii si-au facut bine temele.

Dar…

Am subliniat intentionat caracterul urban al publicului tinta, tocmai pentru ca (si aici am vrut sa ajung), cu exceptia unei reprezentatii a Ansamblului Maghiar de Dansuri din Cristur (care tine mai mult de latura etnica, atata timp cat administrativ localitatea apartine Devei), nu vad pe afis nici macar un singur eveniment care sa se adreseze cetatenilor din cartierele rurale/localitatile componente ale municipiului. Sau platitorii de impozite si taxe locale din Pestisu Mare, Zlasti, Bos, Gros, Racastia, Hasdat sau Buituri nu au dreptul sa serbeze? Totusi, nu sunt o cantitate neglijabila, demna de luat in seama doar in campaniile electorale (ca de exemplu http://www.replicahd.ro/?p=6937 sau  http://www.mesagerulhunedorean.ro/proiectele-alesilor-psd-din-consiliul-local-hunedoara ). Mai ales ca unele dintre locatii au in administrare si camine culturale pretabile pentru macar cate un recital al vreunui folclorist care sa descreteasca fruntile localnicilor.

Din tot bugetul alocat acestui festival, si banuiesc ca nu e o suma infima, o mica parte ar fi putut fi directionata spre aceste cartiere-satelit. Pentru ca si in buletinele celor de acolo garantez eu ca scrie tot Municipiul Hunedoara!

Si daca va fi doar de la anul, tot bine va fi! Si uite asa vom putea spune linistiti ca Zilele Hunedoarei sunt, intr-adevar, Zilele tuturor hunedorenilor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s