Acasă » Uncategorized » Rrom-mania. La Zilele Hunedoarei. (I)

Rrom-mania. La Zilele Hunedoarei. (I)


Festivalul prilejuit de Zilele Hunedoarei a debutat cu o parada desfasurata pe principalele bulevarde ale orasului si care s-a vrut a fi o plimbare de etalare a grupurilor care chiar inseamna ceva pentru locuitorii urbei.

Imaginile sunt graitoare, si fac mai mult decat niste pareri personale:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.562814660426910.1073741886.424352390939805&type=1

Au fost reprezentati: jandarmii, agentii Politiei Locale, cavalerii diverselor ordine, folcloristii, fotbalistii, handbalistele si rromii (ii numesc astfel fortuit, doar pentru ca nu vreau sa risc vreo amenda usturatoare pentru discriminare 😉 ).

Nu ca in Hunedoara nu ar mai fi si alte etnii, dar, nah, poate n-au vrut sa-si deranjeze siesta duminicala pentru o parada de fala.. 😛

Ca idee, am ramas in cap cu o chestiune sigura: daca toate celelalte categorii au fost personificate de oameni care isi aloca doar o parte din viata cotidiana acestui “rol” – fie el intruchipat intr-o meserie, pasiune sau modalitate de peterecere a timpului liber, nu acelasi lucru se poate spune despre rromi  –  ei asta sunt de cand se nasc si pana mor. Initial am banuit ca participantii la parada din partea lor sunt niste actori echipati si machiati corespunzator. Banuiala mi-a fost spulberata cand, la final, trecand exact pe langa mine, am auzit conversatia a doua dintre membrele satrei:

–          Ai ceva bani ?

–          Canci!

Si uite asa pot depune linistit marturie in legatura cu veridicitatea anumitor personaje participante la, de altfel, foarte atractivul debut al Zilelor Hunedoarei.

Un gând despre „Rrom-mania. La Zilele Hunedoarei. (I)

  1. Esti prost..bagator de seama..rasist..cand a fost ultima oara cand te-ai „admirat” in oglinda avorton frustrat ce esti…parerile tale nu conteaza parazitule oricat de mult iti doresti sa iesi in evidenta.intr-o zi iti promit o rozeta intre dinti.prea multe pareri ai tu despre fotbal..in special…sa nu mai zic de politica..cine te crezi bai …ai un tupeu grosolan..cum iti permiti?? Cine esti tu sa fi in postura de critic?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s