Acasă » Uncategorized » Intrebari aurite. Raspunsuri toxice ?

Intrebari aurite. Raspunsuri toxice ?


Dincolo de ceea ce postasem in articolul https://alinbarna.wordpress.com/2013/08/02/despre-rosia-montana-altfel/ ma tot sacaie niste chestii:
1. De ce e asa de puternica avalansa pe Facebook, anti-proiect? „Postacii RMGC” nu au inspiratie sa puna texte dragute si poze mobilizatoare, pe care sa le distribuie in mii de conturi? Am in lista o multime de oameni inteligenti, realizati profesional si familial, dar nu cred ca am vazut mai mult de 3-4 argumente pro-minerit…
2. Se face atata caz de cele 600-1000 de locuri de munca (,) care vor fi create multumita investitiilor canadienilor la Rosia Montana si imprejurimi. Pai astea sunt un mizilic fata de disponibilizarile preconizate in Posta Romana sau CFR…nimeni nu mai gandeste MACRO in tara asta???
3. Ok, nu sunt idiot, inteleg ca aceste joburi vor ajuta strict populatia afectata de somaj in Apuseni. Dar inchiderea mineritului din Valea Jiului a afectat aproape 100.000 de oameni (numarand toti membrii familiilor ortacilor), pe care nu i-a ajutat nimeni. Si nici nu s-au modificat legi importante pentru a sprijini un eventual investitor care sa relanseze economia zonei. Atunci?
4. „Locuri de munca pentru rosieni – mineri din tata’n fiu”. Bine. Dar de reconversie profesionala nu s-a auzit? Ia sa-mi spuneti mie ce lucreaza in prezent cele cateva promotii bune de cocsari, furnalisti, laminatoristi, forjori sau turnatori care au absolvit in ultimele decenii cursurile scolii profesionale de profil din Hunedoara! Au invatat alte meserii! Sau, in cel mai rau caz, s-au mutat in alte orase sau tari.
5. Tinutul Padurenilor este depopulat masiv din cauza lipsei de optiuni. Dar nu am vazut niciun promo in care baci’ Dorian sa implore dupa o alternativa. A pus mana si si-a oranduit viata singur!
6. Miliardele de dolari care revin statului roman „fara sa faca nimic” sunt vitale. Dar sutele de milioane facute cadou kazahilor de la Rompetrol cum sunt? Sau batjocura numita Bechtel? Judecam mereu asa cum ne convine…
7. Daca s-ar anunta ca sub Castelul Corvinilor s-a detectat o imensa cantitate de, sa zicem, Wolfram, ati fi de acord sa demolam monumentul pentru a castiga niste bani din acele resurse minerale?
8. Despre partea de modificare ireversibila a mediului natural nu mai zic nimic..mi-ajunge imaginea dezolanta a haldei de steril de langa Teliuc. Care e vax albina pe langa ce va rezulta la Rosia Montana…

9. Ce alternative vor avea locuitorii Rosiei Montane peste 30 de ani? Sustinatorii proiectului afirma ca acum turismul sau cresterea animalelor au o probabilitate redusa de succes. Dar cum va fi atunci?? Cand nici macar mineritul nu isi va mai avea „obiectul muncii”? Cand nu va mai putea fi vorba deloc de turism datorita noii configuratii a zonei..Cum isi va castiga atunci existenta urmatoarea generatie de rosieni?

Exploatare

10. Unde erau protestatarii cand economia Romaniei se ducea naibii pe toate caile posibile????

Reclame

Un gând despre „Intrebari aurite. Raspunsuri toxice ?

  1. Pingback: Nervi | Alin Barna. Blog personal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s