Acasă » Uncategorized » Vine apa de la munte si aduce pet-uri multe…la castel!

Vine apa de la munte si aduce pet-uri multe…la castel!


Asa-i ca ne mandrim cu Castelul? E superb, nu?

Are cam tot ceea ce ii poate spori atractivitatea pentru turisti: istorie, arhitectura, aspect maiestuos, cadru natural? Are!

Mai are chiar si un dragalas parau la baza zidurilor, exact ca in basmele cu printi si printese din copilarie. Nici prea mic dar nici prea mare, potrivit numa’ bine pentru impact vizual in ochii vizitatorilor.

Bine, bine, dar apa asta nu izvoraste de aici…ea vine “de din’sus”, din satele gospodarilor care populeaza intreaga vale. Cum care sate? Zlasti, Bos, Gros si tot asa. Si daca tot ne dau ei apa nu ar fi bine sa o si insemneze, care cu ce are prin gospodarie? Sa stim ca e apa “circulata”? Ba da, ca asa ne-a invatat “traditia”: ce nu-ti traba’n ocol – da-i drumu’ pe vale!

Norocul monumentului si al intregii portiuni batatorite de pasii turistilor este ca in amonte de Castel s-a construit o amenajare hidrologica, avand si un mic rol de baraj. Multumita pavazei pusa in calea nesimtirii, semnatura gospodarilor nu se mai distinge acolo unde ne-ar fi cel mai rusine. Insa asta nu inseamna si ca e normal sa ne multumim cu pitulatul gunoiului sub pres si sa lasam lipsa de civilizatie “nepremiata”. Nu?

Deci, dragi inspector ai administratiei locale si angajati ai Garzii de Mediu, ne sesizam si noi in privinta (macar) educarii celor care n-au invatat ca  ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! ?

Sau…imaginile astea vi se par “din peisaj”?

MizerieMizerie1Mizerie2

Nu de alta, dar poate vine o ploaie mai mare, trec semnaturile peste piedica aia si ne trezim ca vom avea primul castel medieval din Europa impodobit cu salba plasticata padureneasca

 

 

P.S.: M-a distrat avertismentul inscriptionat pe pasarela: BAIA INTERZISA…Trebuie sa fii putin masochist sa te imbaiezi acolo… 😉

Baia

 

Sursa foto: Rudolf Hanzelik

Reclame

Un gând despre „Vine apa de la munte si aduce pet-uri multe…la castel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s