Acasă » Uncategorized » Puscaria? Un fleac pentru unii…

Puscaria? Un fleac pentru unii…


Gratiile

Dimineata asta, am trecut, inevitabil, prin fata Judecatoriei. Ca de multe alte ori, m-a surprins aglomeratia de pe scarile institutiei. Puhoi de cunostinte ale celor adusi pentru diverse termene de judecata. Azi, avand putin timp la dispozitie, am zabovit cateva minute. Recunosc, sunt foarte curios din fire, asa ca nu am ratat ocazia de a surprinde momentul inedit pentru mine.

Initial, pana la sosirea camionului de la penetenciar, cei care asteptau afara se stransesera in grupuri-grupulete, in functie de cat de bine se cunosteau. Discutau zgomotos, radeau, fumau, ca la o intalnire intre prieteni. Nu pareau foarte afectati de situatia in sine. Se simteau bucurosi ca pot sa isi vada macar pentru cateva minute, persoanele dragi. Ii compatimeam. Depasind prejudecatile referitoare la cei intemnitati, ma gandeam ca pentru apropiati este o drama de nedestainuit. Chiar ii compatimeam.

Odata cu parcarea autovehiculului de transport detinuti, gastile s-au risipit, S-au format doua coloane de curiosi, fiecare dintre ei dornic de o pozitie mai buna, sa isi poata vedea pedepsitul.

Escortati de gardieni, au aparut doi tineri, inantuiti de bratarile reci ale aceleiasi perechi de catuse. In acea clipa toate gandurile mele anterioare s-au spulberat instantaneu: departe de dramatismul inchipuit al fazei, detinutii zambeau si imparteau bezele admiratorilor! Nici urma de cainta, de rusine fata de situatia ingrata in care se aflau! Ei se considerau niste staruri demne de veneratia celor prezenti, dezamagiti poate doar de lipsa covorului rosu pe care sa paseasca in drumul lor spre celebritate. Nu imi venea sa cred. Sa fi fost in locul lor (Doamne, fereste!) as fi intrat in pamant de jena, nestiind cum sa imi ascund chipul. As fi fost coplesit de cele mai triste sentimente.

M-am revoltat instantaneu in sinea mea si mi-am amintit de fazele emotionante vazute ieri dupa sosirea Comisarului – persoana de o exceptionala tarie si stapanire de sine, care insa nu si-a putut infrange plansul in momentul vederii propriului fiu!

Da, asta simte un om cu teama de lege si de Dumnezeu! Cele mai puternice trairi! Emotii de nestavilit, izvorate din caracterul unei persoane corecte. Nu dispret total fata de lege si prilej de glorie personala in randul propriului Univers..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s