Acasă » Uncategorized » De la agonie la extaz. Cu Politia Rutiera Romana

De la agonie la extaz. Cu Politia Rutiera Romana


Cautand prin laptop documentele folosite la articolul precedent si incercand sa-mi amintesc detaliile acelei intamplari, mi-am gasit prin cotloanele mintii si o alta situatie din care am scapat fara amenda.

Hai sa vi-o zic.

Pe la inceputul toamnei anului 2008 mi s-a solicitat sa predau spre casare masina de serviciu pe care o foloseam, un Matiz destul de ok. Mail-ul era foarte explicit si nu lasa loc la comentarii: fac jonctiunea cu colegul de pe „vanzari” din Alba Iulia (Ionut, parca..) si mergem intins spre Bucuresti, astfel incat sa ajungem in acea vineri pana la orele 17:00 la sediul din Sabareni.

Ok, zis si facut. Plec de la biroul din Deva, ajung la Alba Iulia si dupa vreo ora petrecuta in compania colegilor de acolo, ne pornim amandoi spre capitala. Drumul? Inca de la inceput – de cosmar. Vineri la pranz, TIR-uri cat incape, aglomeratie in ton cu economia duduind din acea perioada.

Dupa Sebes, Ionut (cu un alt Matiz) ia avans iar eu ma incadrez intr-o coloana de opt autoturisme, taman in coada sirului…Va dati seama ce alura de pilot aveam eu in competitia cu celelalte masini care goneau voiniceste…de-abia ma tineam de ei. La iesirea din Apoldu de Sus, surpriza: in mijlocul soselei rasare un politist de la rutiera care ne opreste exact pe cei din ultimele doua masini ale coloanei. Pe mine (ultimul) si pe inca un tip cu numere de Prahova (gen bussiness man, cu casca hands-free wireless si un vocabular de doctorand 😛 ). Logic ca reactia mea a fost una profund indreptatita:

– Domnu’ agent, daca noi, ultimii din coloana, am depasit viteza legala in localitate, ce naiba de viteza aveau aia din fata?? Pentru ca daca mergeau mai tare decat noi trebuia sa ii opriti in primul rand pe ei, iar daca nu – inseamna ca trebuia sa ne fi suit peste ei, nu??? Nu vi se pare normal ca eu nu am cum sa circul practic cu o viteza mai mare decat cel din fata mea???

Politistul raspunde: – Imi pare rau, aveti dreptate, dar eu n-am ce face, asa mi s-a dat prin statie de catre colegul cu radarul: sa opresc masina de Prahova si Matizul de Bucuresti…

Degeaba am insistat noi ca e absurd, el nu si pace! Incercand sa apelez la omenia lui, plusez: va dati seama ca daca ne mai tineti acum sa ne scrieti procesele verbale ne obligati automat sa depasim si de acum incolo viteza! Stiti si dumneavoastra cum e Valea Prahovei!..iar eu daca nu ajung pana la 5 in Bucuresti sa predau masina voi fi nevoit sa dorm in ea pana luni dimineata! Ca n-am bani de hoteluri, iar colegul de la Parcul Auto nu sta sa vina Barna de la Deva….Nicio sansa! Inainte sa semnez PV-ul, zambind, il anunt: Vreau sa fac o mentiune: Mentionez ca agentul constatator nu e una si aceeasi persoana cu cel care a aplicat sanctiunea. Mirat ca el nu schiteaza nicio surpriza, observ ca scrie cele dictate, si, facandu-mi cu ochiul, taie cu o line cuvantul constatator. Adica imi da el mie teapa legala! Pentru ca, in varianta „Agentul constatator XY”, mentiunea mea nu mai avea nicio valoare juridica!

Ce sa mai zic? Am intalnit si politisti rutieri bazatiAm inghitit in sec si am acceptat fara alte comentarii ca nu mai am ce sa reclam.

Mi-am continuat drumul, am predat masina, m-am intors in aceeasi noapte acasa, povestind tuturor despre inspiratia acelui agent.

Luni dimineata, cu banii (50% din amenda) pregatiti regulamentar, merg la Primaria Deva sa platesc amenda. Functionara priveste procesul-verbal, il intoarce pe ambele parti si ma anunta ca ea nu poate incasa nicio suma. De ce? Pentru ca acel agent inspirat uitase sa completeze si rubrica referitoare la suma platibila in 48 de ore!!! Automat, doamna de la ghiseu nu avea temei legal sa ma incaseze! Ca sa fie sigura, m-a trimis la Politia Rutiera Judeteana sa ma interesez.

Ce mi-a spus maiorul de acolo?

– Ma, fecior, esti ruda cu al de ti-a dat amenda??? Mare noroc ai! Fa contestatie la procesul-verbal si vei castiga din oficiu, ca e nul! :))))))))

Si uite-asa ma intreb si azi daca acel agent era intr-adevar istet sau doar avusese si el o clipa de inspiratie… 😉

IQ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s