Acasă » Uncategorized » Romania, te iubesc! Meriti? (insemnari de la protestul meu pasnic)

Romania, te iubesc! Meriti? (insemnari de la protestul meu pasnic)


Nu glumisem cand am anuntat ca voi protesta pasnic impotriva a ceea ce se intampla din punct de vedere politic in Romania contemporana.

M-am tinut de cuvant.

Ajuns la 15:54 in fata Casei de Cultura din Hunedoara, mi-am pus pancartele pe o banca si am inceput sa privesc in jur. Lumea parea amortita de vremea mohorata. Foarte putini se plimbau prin zona. Intr-o masina parcata, doi politisti locali supravegheau miscarile din jurul bradului.

La 16:00 trecute fix mi-am agatat pancartele dupa gat, fata-spate, si am inceput sa ma plimb pe trotuar, atent la tot ce se intampla in preajma. Un pensionar turmentat, cu o doza de bere ieftina „la purtator”, a venit spre mine, s-a oprit si a inceput sa citeasca ce scrie pe afise. Mi-a zambit aprobator si mi-a spus ca si el ar zice la fel dar nu mai are rost. Un cuplu intre doua varste a citit din mers mesajele, sotul afirmandu-i doamnei „da, are dreptate!”. In cateva minute au venit sa ma sustina moral, fara a lua parte la protest, cativa prieteni cu simt civic.

Incurajat de zambetele aprobatoare ale celor care se opreau sa ma priveasca si de incetineala masinilor care traversau intersectia din dorinta soferilor de a observa ce se intampla, mi-am continuat plimbarea.

In scurt timp a oprit o masina a politiei din care au coborat doi agenti. Dupa ce s-au prezentat si m-au intrebat de autorizatie, mi-au cerut sa ma legitimez si sa le declar ce fac acolo. Destul de ok, mi-au pus in vedere sa nu incerc sa atrag si alti protestatari in grup, apoi au sunat superiorii „sa dea raportul”. Coincidenta sau nu, au aparut si un domn si o doamna de la Politia Rutiera, care s-au asigurat ca nu ies pe carosabil si mi-au dat dreptate in cele afisate.

In jur, cativa curiosi, dintre cei veniti sa se pozeze cu Mos Craciun, ma priveau zambind de la distanta, unii rugandu-ma sa stau pe loc pentru a reusi sa citeasca. Un singur domn m-a intrebat de cine sunt platit si daca cred ca am vreo sansa de reusita.

La un moment dat, dupa vreo jumatate de ora, politistii s-au intors, au parcat si m-au chemat la ei. Foarte civilizat, unul dintre agenti m-a atentionat sa nu ma mai opresc la discutii cu nimeni, pentru a nu fi considerat instigator sau organizator al unui protest neautorizat. Apoi au plecat.

A mai urmat doar continuarea plimbarii solitare si multumirea simtita in momentele in care auzeam cum cei care ma priveau imi dadeau dreptate.

Ce scria pe pancarte?

NU VREAU SA FUR!

…dar nici

NU POT SA-NDUR!!!

IMI DORESC

doar SA TRAIESC,

ca-s ROMAN sa

MA MANDRESC !

Draga

Generatie PRO,

ROMANIA – incotro?

 

LEGI

facute PE ASCUNS

Viitorul e DE PLANS!

 

Ati fost

VOTATI,

NU

PREMIATI !

 

 

STATUL

ma vrea

PROST

?

EU

va rog

sa fiti convinsi:

de POPOR veti fi

INVINSI!

N-astept mici,

nici bere amara,

NUMAI

DRAGOSTE DE TARA!

Protest

In jurul orelor 17:00 m-am „dezechipat” si am plecat spre casa, linistit, cu sentimentul constiintei implinite si dornic sa imi strang printesa in brate.

Ajuns acasa, Dara mi-a sarit in brate, exclamand: „ce frumos esti, TATI! Unde ai fost?” I-am raspuns cu drag „Am avut putina treaba„, nereusind sa gasesc cuvintele cele mai potrivite pentru a-i explica realitatea: fusesem sa lupt pentru a-i oferi ei un viitor normal intr-o tara corecta!

24 de gânduri despre „Romania, te iubesc! Meriti? (insemnari de la protestul meu pasnic)

  1. Bravo! Ma bucur si ma intristez in acelasi timp. Ma bucur ca existi, dar, ma intristeaza ca nu mai sunt si altii ca tine. Respectele mele pentru tine. Sunt la fel de intristat de situatia Romaniei si de cararea pe care a ales sa merga, si sunt trist ca sunt departe de tara, de Hunedoara, de locul unde m-am nascut si am crescut, si asta, pentru ca tara mea nu-mi ofera nici o perspectiva. Vinovat e si poporul Roman care persista in prostie si indeiferenta, se lasa cumparati cu lucruri marunte pentru a vota un nou hot sa ne conduca, sa ne neglijeze si sa-si faca averi. Bravo inca odata pentru curajul tau si mesajul pe care l-ai transmis. Sper ca mesajul sa fie inteles de lume si sa ajunga la sufletele lor. ROMANIA TREZESTE-TE !!!

    Apreciază

  2. multi gandim la fel din pacate sunt prea putini care au curajul sa faca ceva….bravo..,Sa dea dumnezeu sa apucam ziua in care ceva se va schimba in tara asta ,daca nu pentru noi macar pentru copilasii acestia care nu au nici o vina ca sunt nascuti in romania…sper din tot sufletul sa pot si eu vreodata sa ajut cu ceva la o cat de mica schimbare in bine.

    Apreciază

  3. pur si simplu mi-au cerut părerea, sa nu facem din țânțar-armăsar. Nu are rost sa-mi dau numele, dacă ai fi la curent cu s-a întâmplat in ultimul timp, ti-ai fi dat seama cine sunt, dar aruncatul cu noroi la romani e sport național. Din câte vad eu tu arunci din Germania, e frumos sa spui povesti din alta lume, de ce nu ai rămas tu aici sa câștigi 700 lei si sa mai ai si vreo 5 copii si inspe mii de rate… Mi-e lehamite de eroii din spatele calculatorului, probabil la tine e cald si ai si o bere nemțească la bord. Ce frumos faci tu pe eroul, mai ai putin si-o sa spui ca toți prietenii tai din Romania sunt hoți…..

    Apreciază

    • Nu v-am desconspirat identitatea, domnule „Anonim”, desi v-am „identificat”, de aia va si multumisem. Va inteleg dorinta de a ramane „necunoscut” celorlalti si va apreciez pentru ceea ce ati facut in cazul Comisarului!

      Apreciază

    • Scuze, am interpretat gresit. Am crezut ca ai ceva cu omul si te ascunzi dupa deget. Cel putin, pentru mine, a sunat mai degraba a amenintare ceea ce ai scris. Sper ca intelegi ce vreau sa spun. Faptul ca stau in Germania….hmmm….sa nu crezi ca sunt prea bucuros ca sunt aici. Am intr-adevar tot ce am nevoie zi de zi, dar ce e cu adevarat important se afla departe de mine. Nu e chiar asa usor cum crezi si hai sa fim realisti, nici occidentul nu mai e cum era odata. ORICUM, cer din nou scuze, si ma bucur ca avem in Hunedoara UN OM cu adevarat CURAJOS. Trebuie sa-l respectam si sa-l sustinem. Crede-ma ca voi incerca pe cat posibil sa fiu alaturi de el, atat in fata computerului cat si in strada.
      Respect pentru toti cei care-l sustin pe ALIN BARNA !

      Apreciază

  4. CE S A SCHIMBAT DE ATUNCI? intentie buna, Dara va simti schimbarea doar dupa ce ”categoria” ce ne conduce azi, va fi de mult putrezita … ma gandesc totusi ca ai sa o cresti intr un spirit frumos si sanatos … ATUNCI cand ea va avea putere de decizie, sper, ma rog Celui de Sus ca ei sa aduca schimbarea …

    Apreciază

  5. Pingback: Bai, e nasol! | Alin Barna. Blog personal

  6. foarte frumos…dar din pacate sunt putini ca tine…problema noastra este ca nu suntem uniti doar la final cand nu mai avem de pierdut nimic :(..unde sunt multi puterea creste >.>?!

    Apreciază

  7. Pingback: Ce fac romanii cand lucrurile sunt dezastruoase? Mai inventeaza un post de sef! | Alin Barna. Blog personal

  8. Ar trebui mers cu niste pancarte de-astea in grupuri de cite doi la Pungesti. Ca de la trei in sus cica e buba. Poate nu ati mai citit ce se intimpla, ca presa tace in marea ei parte, insa bietii oameni sint in stare de asediu, nici macar nu au lasat copiii sa colinde nemernicii astia. De vazut si urmarit ce se mai scrie pe tema asta de catre bzi.ro (chiar daca majoritatea articolelor de la ei sint indoielnice) – http://www.bzi.ro/satenii-disperati-zeci-de-persoane-fac-greva-foamei-la-pungesti-foto-409159

    Apreciază

  9. Alin esti mare , totusi eu zic ca esti destul de cunoscut in hd , ma gandesc ce s-ar fii intamplat daca ar fii facut cineva necunoscut asa de mult in hunedoara sa zicem unul asa ca mine si pt asta sa stii ca nu imi e frica sa spun cine sunt Lungu Viorel

    Apreciază

Lasă un comentariu