Acasă » Uncategorized » Bai, e nasol!

Bai, e nasol!


Dar e nasol rau de tot, nu asa! Daca am ajuns sa fiu sunat de diverse cunostinte care sa ma laude pentru curajul de a protesta!.. Adica asta nu este un act de normalitate intr-o tara europeana moderna?

Felicitari

Oare nu pe mentalitatea asta de “dependenti” se bazeaza si conducatorii Romaniei actuale atunci cand ne ignora interesele? Oare nu ea le da legitimitatea necesara de a ne nesocoti viitorul?

Se uita atat de usor ca pana la urma Statul este format din totalitatea cetatenilor sai?

Nu vreau sa folosesc sintagme grandioase, ca “dreptul castigat de strabuni cu pretul vietii” sau “idealul tinerilor care s-au jertfit in ‘89”, ci doar sa atrag atentia asupra acestui risc: ingroparea oricarei exprimari libere sub un strat gros de lasitate nejustificata.

Pentru ca nimic nu ar justifica o abordare lipsita de o minima hotarare in cazul propriului viitor. Mai ales cand cele reclamate sunt absolut indreptatite si se refera la drepturile elementare ale cetatenilor unui stat care se vrea democratic.

Niciodata suma unor taceri nu se va transforma in racnet!..

Si, cu toate ca incerc sa ii inteleg pe cei care au motive sa se teama pentru viitor daca aleg sa vorbeasca liber – preferand optiunea “capul plecat sabia nu-l taie!”, raman cu intrebarea care nu-mi da pace: “dragii mei concetateni, ce doriti sa se aleaga din unica voastra viata?”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s