Acasă » Uncategorized » Invatamantul face casa buna? Nici chiar asa!

Invatamantul face casa buna? Nici chiar asa!


Catalogul

 

Am citit mai inainte despre tombola organizata de primarul Botosaniului. Pusa in practica, ea va premia cu un apartament pe unul dintre elevii de liceu din oras care obtine media generala anuala peste 9,00.

Va fi tragere la sorti, iar premiile puse la bataie vor fi finantate NU de la bugetul local, ci din sponsorizari.

Vi se pare ok?

Atat de pesimisti am ajuns in privinta educatiei contemporane incat sa instituim Tombola catalogului? Asa vrem sa transformam mersul la liceu in studiatul la liceu? Ce rost mai are atunci munca dascalilor daca se ajunge la incurajarea prin mijloace materiale  a unor performante nu neparat exceptionale?

Hai sa fim seriosi, Romania se lauda cu destui olimpici internationali, la cele mai diverse discipline. Tineri care au studiat si o fac in continuare cu pasiune, aprofundand materia invatata fara sa astepte recompense materiale pentru dedicarea lor. Oameni care intr-adevar exceleaza in educatie si pentru care niciun efort nu este prea mare cand vine vorba de pregatirea intelectuala.

In ritmul asta nu va mai dura mult pana vom afla de concursuri adresate chiulangiilor care reusesc sa isi imbunatateasca prezenta la cursuri sau intreceri premiate fastuos intre absolventii gimnaziului cu nota 10 la purtare.

Nu m-as mira..

 

2 gânduri despre „Invatamantul face casa buna? Nici chiar asa!

  1. Pestele de la cap se impute. Nu stiu carui popor ii apartine de drept zicala dar stiu sigur ca pe meleagurile noastre sunt prea multe capete care ar trebui schimbate. Cu asa idei venite din partea autoritatilor nu ma mir de ce le poate trece prin cap unor elevi. Macar elevii au scuza varstei, dar celorlalti ce scuza sa le gasim?

    Apreciază

Lasă un comentariu