Acasă » Uncategorized » Psihoza printre comerciantii hunedoreni

Psihoza printre comerciantii hunedoreni


De vreo saptamana incoace, asist cu surprindere la un fenomen destul de rar intalnit in viata mea de zi cu zi: primesc bon fiscal peste tot, chiar daca nu apuc sa il solicit.

Oriunde, indiferent ce imi cumpar, vanzatoarea imi intinde rapid si bucatica de hartie scoasa din casa de marcat. Faza traita inclusiv la covrigarie sau la langoserie, fara sa mai spun de micul chiosc de unde-mi beau cafeaua.

Nu sunt imbracat mereu la patru ace si e si mai putin probabil ca lumea sa ma stie de la tv. Nu sunt o persoana importanta.

Spun asta pentru ca adineauri tinuta la cravata – obisnuita in activitatea mea profesionala, mi-a mai oferit un moment dragut:

Intrat intr-un magazin obisnuit la parterul blocurilor din oras, din acela unde au si dispozitiv PayPoint pentru plata utilitatilor, am observat cum brusc angajatele (doua la numar, se schimba tura) devin foarte in regula. Adica au dat bon fiscal ambilor clienti din fata mea, plus ca i-au raspuns negativ unuia dintre ei la intrebarea „aveti tigari la bucata?” (asta desi toata lumea stie ca vand si asa), surprinzandu-l maxim pe bietul om. Pe langa asta, patroana stabilimentului, cu care ma intersectasem la intrare, s-a intors si ea in magazin, facandu-si de lucru cat sa vada ce hram port pe acolo. Toata tensiunea s-a risipit ca prin minune in momentul in care am intrebat daca pot plati facturile de gaz si curent la ei. Eh, sa vezi relaxare, oftaturi de satisfactie si priviri zambitoare, culminand cu declamatia proprietarei „atunci eu nu mai stau, va descurcati voi, fetelor!

Nedumeririi mele fata de toate ciudateniile astea i s-a gasit si raspunsul, oferit de o „cunostinta”:

– Pai ce, tu nu stii? A inceput controlul Garzii Financiare! Si nu-s de aici, de la noi, sunt controale incrucisate intre judete, se pun cu amenzile ca trebe bani la buget! De-aia is toti speriati ca de dracu’, ca cu astia nu te poti intelege, ca nu-i cunoaste nimeni! 

Deci, atentie mare! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s