Acasă » Uncategorized » Tara ne vrea prosti..sau Marea aburire guvernamentala

Tara ne vrea prosti..sau Marea aburire guvernamentala


Incerc sa ma dumiresc daca sunt eu nebun sau intr-adevar traim intr-un film prost.

Pai cum altfel cand guvernantii Romaniei ne insulta inteligenta cu declaratii, motivatii, interventii sau explicatii de genul celor de mai jos?

Categoria “ILOGICUL”

Ministrul Apararii, Mircea Dusa: “M-ati intrebat si ieri la Pitesti cand a existat o intentie de a ajunge in spatiul de supraveghere aerian al Romaniei si v-am spus ca ieri dimineata sau acum doua nopti. S-au apropiat doua avioane de spatiul romanesc, n-au raspuns la apelurile radio si au fost ridicate doua MiG-uri care le-au condus in afara spatiului.

Domnule ministru, cum adica? Intreb si eu: „Daca doar „s-au apropiat” de spatiul nostru aerian, cum le-au condus cele doua MIG-uri „in afara” acestui spatiu? Ar insemna ca nu au intrat dar noi le-am dat afara..corect ar fi „nu le-a permis sa intre”..sau nu?”

 

Categoria „Mai minte omul dar se mai si opreste..”

Primul Ministru, Victor Ponta: „Hotararea de Guvern privind aprobarea contractului de privatizare a CFR Marfa a fost aprobata si urmeaza sa fie trimisa Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT) pentru un aviz. Fiind vorba de o companie strategica, conform reglementarilor, semnarea contractului de privatizare va avea loc doar dupa primirea avizului CSAT, probabil in septembrie. Fara aviz, privatizarea pica.

In realitate, CSAT-ul a avizat hotararea de guvern pentru inceperea privatizarii si a spus ce clauze obligatorii din punctul de vedere al Consiliului (care tin de siguranta nationala) trebuie sa contina contractul. Restul, adica organizarea privatizarii, conditiile din contract si alte clauze ale intelegerii, inclusiv modalitatea de plata tin strict de Guvern si Ministerul Transporturilor. Adica – NU ESTE NEVOIE DE AVIZUL CSAT PENTRU SEMNAREA CONTRACTULUI DE PRIVATIZARE!!!

 

Categoria „Tupeu de tupeu..”

Dan Sova, Ministrul marilor Proiecte: „Contractul initial cu Bechtel nu poate fi desecretizat deoarece nu gasim originalul la Ministerul Transporturilor.”

Aloooo, cat de mult va mai permiteti sa intindeti coarda, mintind poporul cu nerusinare???

Pentru ca:

– un contract de o asemnea anvergura nu poate fi arhivat fara sa fie super-mega-extra-inregistrat!

– daca intr-adevar „s-a pierdut” – asta este caz penal iar cineva trebuie sa plateasca pentru neglijenta grava in serviciu!

– desi sau tocmai pentru ca Dan Sova sustine ca doar exemplarul original poate fi desecretizat, exista optiunea de a solicita celor de la Bechtel (ca unui partener comercial in acest caz) exemplarul lor original de contract!

– incercati tot mai mult sa va intreceti in demonstratii de tupeu, sfidand pur si simplu orice norma a bunului simt sau principiu de guvernare normala!

 

Inchei intrebandu-va pe voi – cei care cititi aceste lucruri – cum altfel putem cataloga astfel de exemple?

Este asta o tentativa de aburire nationala? Sau, pur si simplu, atata pot distinsii domni?!

3 gânduri despre „Tara ne vrea prosti..sau Marea aburire guvernamentala

  1. Aline, zici că:
    „Încerc sa ma dumiresc daca sunt eu nebun sau intr-adevar traim intr-un film prost.”… nu te mai strofoca… te dumiresc eu… Nu trăim într-un film prost ci într-un film cu proşti. Ţi se pare doar că e un film prost, de fapt aşa le par întotdeauna filmele personajelor… Cred că nu îţi imaginezi că ăla de îi moare gagica în LOVE STORY crede că filmul e bun … nu .. i se pare ori o realitate îngrozitoare în care Dumnezeu face mişto de el, ori un film cretin care îl chinuie. Aşa şi filmul la care te referi, E un film formidabil de bine articulat, un film în care găsim marionete şi păpuşari, dar găsim şi proşti şi nebuni… nu ştiu dacă rolul tău în film e unul de păpuşar sau de marionetă, dar m-aş mira să fie aşa… Niciunul nu are blog.. adică unii au, dar sunt deschide de alţii în numele lor … (am scris mult pe unele şi am înţeles ce şi cum) … Prost… nu îmi pari a fi după cum pui problema deci … mai rămâne nebun.. asta da, cred că eşti nebun din plin dacă abia acum îţi pui întrebarea.. filmul nu e de acum … acum rulează doar unul din episoade … Acum mai bine de o jumătate de secol de exemplu rula un film unde ultimul rege al României era decorat de Stalin pentru servicii aduse Armatei Roşii înainte de a-i trage un picior în curul lui nemţesc de şi azi îi vibrează celulita …”

    Apreciază

  2. Pingback: ALIN BARNA: “Incerc sa ma dumiresc daca sunt eu nebun sau intr-adevar traim intr-un film prost” | Românica blues

Lasă un comentariu